Over ons

Over ons

Waarom Frisian Motors?

Meer dan 10 jaar
ervaring

Zelf samen te stellen

Met onze configurator kun je compleet jouw eigen Leffert samenstellen naar wens.

De beste kwaliteit

Bij Frisian Motors leveren we alleen dé beste kwaliteit en maken we gebruik van duurzame materialen.

Duurzaam en milieuvriendelijk

Met elektrische aandrijving en het gebruik van duurzame materialen dragen wij bij aan een schoner milieu

Een nuchtere Friese aanpak

Missie

Ondanks het feit dat Frisian Motors in de basis een technische onderneming is, hebben wij na de ontwikkeling en productie van een model de rol als assemblage fabrikant. Samen met een landelijk netwerk van dealers leveren wij aan eindgebruikers en voorzien wij graag een ieder van juiste adviezen en ondersteuning. Ook leveren wij desgewenst maatwerk. Door de goede relaties met de fabrikanten en een eigen engineeringsafdeling kunnen wij ook op basis van enkele stuks een prima betaalbare oplossing bieden. Bij Frisian Motors staat kwaliteit voorop en afspraak is afspraak, een typisch Friese oftewel nuchtere aanpak.

Meer dan 10 jaar ervaring

Geschiedenis​

Frisian Motors is opgericht in 2010. Als enthousiaste groep ingenieurs waren wij al geruime tijd gefascineerd door de opkomst van elektrisch vervoer. Wie zich verdiept in de techniek zal zeker beamen dat elektrisch de toekomst is. ” Elektriciteit ” is gemakkelijk te transporteren en te beheren. Ook de opslag van de energie wordt steeds sneller en efficiënter. Gezien de opkomst van de volledige elektrische auto’s is er zeker sprake van een trend en komt daarmee de bewustwording op gang voor verbetering van het milieu. Hoewel het nog enkele jaren zal duren voordat een volledig volwassen elektrische auto voor iedereen beschikbaar is, hebben wij ons gespecialiseerd in betaalbare oplossingen die naast het milieu aspect ook gewoon veel praktische voordelen bieden.

Na een lange zoektocht van alle mogelijkheden in binnen- en buitenland hebben wij de unieke kansen gezien om samen met een aantal buitenlandse fabrieken een concept te bedenken om zo samen te werken aan deze uitdaging. Door veelal het ontwerp en design in eigen huis te houden, maar de productie uit te besteden, zijn wij in staat om kwalitatieve goede producten te leveren tegen een vergelijkbare prijsstelling als de brandstof modellen. Frisian Motors houdt daarbij de regie in handen en is verantwoordelijk voor het eindproduct.

Meer dan 10 jaar ervaring

Garantie & service

Al onze producten beschikken standaard over 12 maanden uitgebreide garantie. Op basis van een meerprijs kan deze worden uitgebreid naar 24 of 36 maanden. Deze garantie geldt voor de onderdelen en reparatie-uren. De onderdelen worden meestal niet gerepareerd maar meteen vervangen door een nieuw exemplaar.

De garantie en service vindt plaats vanaf onze standplaats te Bakkeveen, eventueel kunnen wij u voorzien in een haal- en breng service tegen acceptabele tarieven. Wekelijks hebben wij vaste transportmomenten door het hele land. Het maakt niet uit waar u uw product heeft aangeschaft, indien uw dealer om welke reden dan ook niet kan instaan voor de garantie of reparatie, dan kunt u altijd terugvallen op Frisian Motors BV.

TÜV gecertificeerd

Techniek & kwaliteit

De techniek die wij gebruiken in onze producten komt veelal van Europese bodem en is beproefd in de praktijk. Ook hebben wij grote inspraak in het design en de praktische vormgeving van onze producten. Zaken zoals keuringen en certificering hebben wij direct in overleg met bijvoorbeeld instanties zoals de RDW (Rijksdienst voor het Wegverkeer) en TUV (Technischer Überwachungs Verein) geregeld. We maken gebruik van diverse accu en controllertechnieken en kijken per product type welke prijs en prestatie verhouding nodig is. Alle producttypes worden vóór introductie aan de eindgebruikers langdurig in het “veld” getest. Op basis van de feedback worden er zo nodig verbeteringen doorgevoerd.

Minder CO2-uitstoot

Beter voor het milieu

Vaak krijgen wij de vraag of elektrisch aangedreven voertuigen wel beter zijn voor het milieu. De stroom die hij verbruikt moet immers eerst weer opgewekt worden en dat kost ook energie. Daar hebben wij een objectief en duidelijk antwoord op: het voordeel zit hem volgens ons in de centralisatie. Hiermee bedoelen we dat op dit moment elke normale auto een eigen verbrandingsmotor heeft met de daarbij behorende uitstoot van gassen en verbruik van energie (brandstof). Eigenlijk het zelfde principe als bijvoorbeeld een grote kolencentrale die stroom opwekt maar dan centraal voor meerdere gebruikers.  Deze kolencentrale gaat echter veel efficiënter om met het verbruik van de benodigde energie en maakt bijvoorbeeld gebruik van rest energie, zoals vrijgekomen warmte, welke ook weer omgezet wordt in stroom. Ook de uitstoot van gassen is tot een minimum beperkt door de strenge regelgeving en wordt continu gecontroleerd, dit in tegenstelling tot een auto die naarmate hij ouder wordt steeds meer vervuild en alleen in de winter de rest energie gebruikt (het warme kacheltje). Tevens zie je steeds meer duurzame manieren om elektriciteit op te wekken. Als u gebruik maakt van Groene stroom of zonnepanelen, dan kunt u vandaag al beginnen aan een serieuze verbetering voor het milieu.

Na een lange zoektocht van alle mogelijkheden in binnen- en buitenland hebben wij de unieke kansen gezien om samen met een aantal buitenlandse fabrieken een concept te bedenken om zo samen te werken aan deze uitdaging. Door veelal het ontwerp en design in eigen huis te houden, maar de productie uit te besteden, zijn wij in staat om kwalitatieve goede producten te leveren tegen een vergelijkbare prijsstelling als de brandstof modellen. Frisian Motors houdt daarbij de regie in handen en is verantwoordelijk voor het eindproduct.

Tijdlijn Frisian Motors

2009

De start van Frisian Motors. Vanuit een hobbyproject, uitgegroeid naar een heuse business! Theo startte met een elektrische maaier voor eigen gebruik. Al snel bleek er interesse voor zijn project, met een groeiende vraag kon het niet meer uitblijven en startte Theo Frisian Motors. In eerste instantie werd onder de naam Frisian Motors elektrische grasmaaiers verkocht, welke gebruikt konden worden met meerdere werktuigen. 

"Wie zich verdiept in de techniek zal zeker beamen dat elektrisch de toekomst is"

2011

De introductie van de Leffert! Een elektrisch transporter die perfect is voor het gebruik op ruige terreinen. Inmiddels een volwassen voertuig met verschillende opties. Met de introductie van de Leffert FM-50 een tweezitter variant, die uitermate geschikt is voor gebruik op de bouw, recreatie, etc. Met de introductie van de elektrische Leffert FM-50 wordt het gat tussen de golfkar en een volwaardige elektrische auto opgevuld. Inmiddels is het voertuig al jaren op de markt en wordt het door een brede doelgroep ingezet!

"In de natuur, zeker als je ook nog eens wilt fotograferen, is zo'n stille FM-50 een grote aanwinst en voorkomt tevens, is mijn ervaring, ergernis bij de wandelaars die je op de tochten tegenkomt. "

2012

De Leffert is geïntroduceerd en het voertuig is inmiddels klaar voor productie. De 24e Leffert is uit de productie gerold en de eerste tevreden klanten zijn een feit.  Met de feedback die er gegenereerd is kan Frisian Motors in 2013 aan de slag met de Leffert FM-50 V2. De 2e Leffert versie welke gebaseerd is op de klantervaringen die in de afgelopen 2 jaar binnen zijn gekomen. Het volgende jaar is het ook de Leffert FM-90 4×4 die de productie uit komt rollen, om nog meer kracht en functionaliteit aan de klanten te bieden. . 

"Het is werkelijk opvallend hoe positief stilte doorwerkt op alles wat je doet."

2015

De 200ste Leffert rolt uit de productie! Een mijlpaal in het bestaan van Frisian Motors. Sinds de introductie van de Leffert in 2011 is het voertuig inmiddels in meerdere sectoren te vinden. Het voertuig zet voeten aan de grond in sectoren, zoals de groentechniek, GWW en in de bouw. Het Frisian Motors team is inmiddels uitgebreid naar zes vaste medewerkers en een aantal zzp-ers en freelancers. 

"200ste 'Tuin-Tesla' rolt uit de fabriek te Friesland"

2018

De Elfwegentocht is een initiatief om klimaatverandering onder de aandacht te brengen. De Elfwegentocht wordt fossiel-vrij gereden, zonder druppel benzine of diesel. Tijdens het evenement rijden steden, dorpen, scholen en bedrijven twee weken lang met elektrische, groengasauto’s, deelauto’s, bussen en fietsen het verkeersbeeld bepalen. Zo reed ook Frisian Motors mee met de tocht om te laten zien dat fossiel vrij rijden met een prima actieradius mogelijk is!

"Frisian Motors brengt de eerste elektrische 4WD vierzitter van Europa op de markt. "

2019

Elke druppel telt. Frisian Motors probeert in het kader van duurzaamheid haar CO voetafdruk te verkleinen. Zo rijd Frisian Motors inmiddels al jaren op de blauwe diesel van Future Fuels. Zo is er in 2019 alleen al 41.520 kg CO bespaard. Met de blauwe diesel van Future Fuels hoopt Frisian Motors een bijdrage te leveren aan het verminderen van onze uitstoot. Sinds 2019 is er bijvoorbeeld ook geïnvesteerd een waterpomp en gaan we stap voor stap van het gas af. 

"Samen zijn we klaar om een versnelling teweeg te brengen in de verduurzaming van de vloeibare brandstoffen. "

2020

De eerste klant bereikt een kilometerstand van 100.000 kilometer. Eko-Tours is de eerste klant die met hun Leffert 100.000 kilometer heeft gereden. Samen met een gids biedt Eko-Tours leuke excursies aan door het Drentse landschap. Je beleeft een ritje door de natuur op een hele andere manier. Zo wordt er tijdens de excursie verteld over de geschiedenis, cultuur, bezienswaardigheid of een leuk weetje. 

Er wordt snel geschakeld, ook 's avonds of in het weekend. Daar zijn wij blij mee! Want ja, bij ons kan een voertuig geen dag stil staan.

2021

De introductie van de Leffert FM-100 4×4. Een nieuw innovatief voertuig, een vierzitter en daarnaast 4WD. Perfect voor het gebruik op ruige terreinen of voor personenvervoer. Het multifunctionele voertuig is breed inzetbaar en biedt meerdere maatwerk mogelijkheden. Ondanks dat het voertuig uitermate geschikt is voor personenvervoer, biedt de elektrische UTV ook nog genoeg ruimte in de laadbak. Wat het perfect maakt om gereedschappen of materialen mee te nemen. 

"Frisian Motors brengt de eerste elektrische 4WD vierzitter van Europa op de markt. "

2023

De introductie van de volledige dichte cabine. Na het proberen van meerdere prototypes is de volledige cabine eindelijk daar. De cabine is geschikt voor de Leffert FM-50, -55, -80, -90 en FM-100. De cabine wordt in combinatie met een elektrische kachel en een verwarmd voorruit geleverd. In de zomer kan ook zonder problemen de voorruit op de kierstand of volledig geopend worden. Mocht het nog steeds te warm zijn, dan kunnen de deuren zonder problemen binnen 5 minuten verwijderd worden. 

"We onderscheiden ons van andere leveranciers met onze kennis en kunde en doordat we maatwerk kunnen leveren"