Leffert FM-80 Cargo Lithium 2WD

Leffert FM-80 Cargo Lithium 2WD

DE LEFFERT FM-80 Cargo Lithium

Frisian Motors krijgt steeds vaker de vraag naar een elektrische transporter met een extra lange bak. Om dat de verlengde laadbak op de FM-50 van 130 cm niet altijd voldeed moest er gezocht gaan worden naar iets nieuws. Vanuit die vraag is er begonnen met het maken van tekeningen en constructie berekeningen. En na enkele maanden was hij klaar: De FM-80 Cargo Lithium met een laadbak van ruim 170 cm.
De basis is de welbekende FM-50. 

Standaard is het voertuig voorzien van stuurbekrachtiging en heeft daardoor een soepel rijgedrag. Verzwaarde vering en een zeer robuuste cabine met polyester dak. Dit volledig elektrische voertuig is vrijwel geruisloos, milieuvriendelijk en behoeft weinig onderhoud. De Leffert FM-80 Cargo Lithium wordt veelal gebruikt voor het zware werk waarbij zonder het gebruik van een kar veel vervoert dient te worden.
Het voertuig wordt geleverd met een landbouw kenteken voor gebruik op de openbare weg, u dient dus te beschikken over een auto- of tractor rijbewijs. De maximale snelheid bedraagt 45 km/uur. De actieradius is circa 60 km.

Benieuwd hoe de Leffert rijdt?

VOLLEDIG ELEKTRISCH

De Leffert FM-80 Cargo lithium

is uitgerust met de nieuwste wisselstroomtechniek (AC). Met een bijgeleverd externe acculader kunt u de accu’s van dit voertuig opladen op het lichtnet. Opladen met de standaard lader duurt 4-5 en met de versnelde lader (optioneel) wordt de laadtijd verlaagd tot slechts 2.5 uur. Voor dit voertuig word als eerste standaard gebruik gemaakt van Lithium ion accu’s. Deze nieuwe generatie accu’s zijn nog krachtiger dan de AGM accu’s die normaal standaard is dit type voertuig voorkomt. Meer weten over Lithium accu’s? Bekijk dan onze Lithium pagina

Op maat gemaakt

Ontdek alle mogelijkheden met onze configurator

Technische highlights