De nieuwe generatie Lithium accu´s

De nieuwe generatie Lithium accu´s

Onze modellen

De nieuwe generatie Lithium accu´s

Over het algemeen gebruikt Frisian Motors AGM onderhoudsvrije lood accu’s, maar sinds 2017 leveren wij ook krachtige lithium accu´s. Voor onze elektrische voertuigen zijn ze speciaal ontworpen, om zo het beste uit het voertuig te halen. Lithium accu´s gaan tot 6 keer langer mee dan AGM lood accu’s en hebben standaard twee jaar garantie. De Lithium accu´s zijn een nieuwe stap in het elektrisch vervoer. Vanaf januari 2024 leveren wij al onze voertuigen standaard met een lithium accu.

Lichter en comfortabel rijgedrag

Omdat de accu’s krachtiger zijn hoeven er in totaal minder accu’s in het voertuig. Op het gehele voertuig scheelt het tot wel 260 kilo(Leffert Serie). Hier door krijgt het voertuig ook meer laadvermogen. Lithium zorgt voor een beter rijgedrag en prestaties.

Grotere actieradius mogelijk

Ons lithium systeem is een modulair systeem. De klant kan zijn eigen gewenste actieradius
samenstellen van 60 km tot wel 100km per lading. Het standaard lithium accu pakket heeft een
actieradius van circa 60 km, daarnaast is ook 75 en 100 km actieradius mogelijk.

Tot wel vier keer langere levensduur

De standaard AGM accu verliest in ongeveer 400 tot 500 laadcycli zijn kracht en wordt gaande weg zijn levensduur elke jaar minder in actieradius. Een lithium accu kan tot 3000 laadcycli meegaan en behoudt tot aan zijn eind een groot deel van zijn capaciteit.

Standaard twee jaar garantie

Omdat het een geavanceerde techniek betreft en de accu elektronica aan boord heeft (BMS) die zichzelf beschermd tegen externe problemen zoals over-voltage, onderspanning en kortsluiting kan de gebruiker een langere levensduur verwachten en zit er vanaf de fabriek twee jaar garantie op de accu’s.

Zonder problemen snel laden

Lithium is in tegen stelling tot lood erg geschikt om snel te laden, de standaard laadtijd kan gemakkelijk van 8 uren teruggebracht worden naar 5,5 uren. De uiteindelijke laadtijd is afhankelijk van totale opstelling van accu’s en lader en of voldoende stroom beschikbaar is op het stroom stopcontact.

Subsidie

Voor bedrijven stimuleert de overheid het gebruik van lithium accu’s. Als u in de Leffert investeert
inclusief de lithium accu kan de gehele investering vallen onder de Mia en KIA regeling. Dit kan voordelen opleveren tot wel meer dan € 1500,-.