blog

5 stappen om je Leffert klaar te maken voor het voorjaar!

Met warmere temperaturen en het voorjaar in aantocht is het belangrijk om uw voertuig weer klaar te maken voor het mooie weer. Om je Leffert in top conditie te houden zijn er een aantal onderdelen die je moet onderhouden. De hoogtepunten hebben we voor je op een rijtje gezet, zodat jij weer veilig de weg op kunt. 

  1. Controleer de remmen, dashboard, verlichting, etc.
  2. Optimale bandenspanning voor uw Leffert
  3. Werken de accu’s nog naar behoren?
  4. Zijn de ruitenwissers nog bestand tegen de regen?
  5. Laat de Leffert weer glimmen!

 

  1. Controleer de remmen, dashboard, verlichting, etc.

Het is natuurlijk belangrijk om ervoor te zorgen dat je veilig de weg op kunt. Check daarom van te voren of alle vitale functies van het voertuig nog naar behoren werken. Bij het starten van de Leffert is het belangrijk om te controleren of er geen lichtjes branden op het dashboard. Mochten de lampjes geel of rood branden, neem dan contact op met de dichtstbijzijnde dealer of neem contact op met Frisian Motors.

Daarnaast is het belangrijk om voor het rijden de remmen en handrem te testen. Voorkom ongevallen door te controleren of de remdruk nog in orde is. Controleer ook of de handrem nog goed is door de Leffert op de handrem te zetten en tegen de Leffert aan te duwen. Daarnaast is het belangrijk dat je goed zichtbaar bent op de weg. Controleer daarom of het dimlicht, het groot licht en de richtingaanwijzers goed werken bij zowel de voorkant, als de achterkant.

  1. Optimale bandenspanning voor uw Leffert

Net als bij uw auto is het controleren van de bannenspanning ook voor de Leffert belangrijk. Zo is bijvoorbeeld belangrijk voor het accupakket van uw Leffert. Zo hoeft het voertuig minder kracht te gebruiken en verbeterd het de levensduur van de accu’s. Daarnaast, met de optimale bandenspanning verbeterd het rijcomfort.

Door een goede bandenspanning slijten de banden ook minder hard. Aangezien de zachte banden zorgen voor meer wrijving, wat er voor zorgt dat het meer moeite kost om de wielen te laten draaien. Oftewel beter voor de portemonnee! Nog een voordeel van de optimale bandenspanning is dat je minder van je accupakket gebruikt, wat er weer voor zorgt dat het accupakket minder oplaadbeurten hoeft. Wat er uiteindelijk voor zorgt dat er minder CO2 wordt uitgestoten. Wat het een voordeel maakt voor iedereen! De juiste bandenspanning verschilt per type Leffert, check daarom in het boekje hoeveel bar er in de band moet. 

  1. Werken de accu’s nog naar behoren?

Voordat je met de Leffert op pad gaat is het belangrijk om je accupakket vlot te controleren. Zit er nog genoeg stroom in mijn accupakket om heen en terug te komen? Heeft jouw elektrische transporter voor een lange periode stilgestaan? Check dan de accu’s goed, aangezien er ontlading plaats vind.Controleer daarnaast of er geen rood lampje gaat branden op het dashboard. Mocht dit het geval zijn, dan is het belangrijk om niet met de transporter te gaan rijden en contact op te nemen met Frisian Motors of een gecertificeerde dealer. Ten tweede is het belangrijk om te controleren of de accupolen van je Leffert schoon en roestvrij zijn en nog goed in het vet zitten. Controleer of de Leffert gemakkelijk en zonder problemen in de goede versnelling gaat staan en er geen vreemde geluiden ontstaan bij het wisselen van de rijstand.

  1. De status van de ruitenwissers

Na een aantal jaren kan het zo zijn dat de ruitenwissers van de Leffert zijn verjaard. Om het zicht tijdens een regenbui te optimaliseren is het belangrijk om de ruitenwissers te controleren. Inspecteer bijvoorbeeld het frame, op metaalroest, of scheurtjes in het rubber. Mochten er kleine scheurtjes, de wisser zit los of  is er zichtbaar roest? Bestel dan een nieuwe ruitenwisser. Wanneer de ruitenwisser aan vervanging toe is, laat het strepen water achter op het raam. Wat de zichtbaarheid aanzienlijk verminderd en de kans op een ongemak vergroot.

  1. Laat je Leffert weer glimmen!

Om je Leffert in topconditie te houden is het ook belangrijk om de Leffert een grondige schoonmaakbeurt te geven. De één komt helemaal tot rust bij het wassen van hun transporter te ander vind het overbodig. Maar om vuil te verwijderen en het uiterlijk goed te behouden is een wasbeurt ook belangrijk.

Was je Leffert grondig met een microvezel doekje, in plaats van met een spons. Op deze manier voorkom je dat de ophoping van vuil krasjes veroorzaakt in de lak. Maak de lampen, het kenteken weer goed vrij en reflectoren goed schoon. Daarnaast is het ook belangrijk om de binnenkant goed schoon te maken. Verwijder vuil bij de pedalen en maak de stoelen goed schoon. Staat de Leffert weer mooi te glimmen? Dan ben jij weer helemaal klaar voor de zomer!