Nieuws

Winteronderhoud AGM onderhoudsvrije lood en lithium accu’s

Wij krijgen rond deze tijd vaak de vraag “hoe behandel je accu’s in de winter?”. Een belangrijke vraag waarbij je met een aantal spelregels rekening dient te houden om in het voorjaar weer met een frisse accu op pad te kunnen. Vooral de AGM onderhoudsvrije loodaccu’s welke wij gebruiken in onze machines moeten goed verzorgt worden tijdens stil staan. Hou daarom rekening met de volgende punten:

 

AGM onderhoudsvrije loodaccu’s

  1. In de winter periode is stalling en laden in vorstvrije ruimte een aanbeveling, als u langer dan 4 weken de machine niet gebruikt deze dan elke 4-5 weken 50% ontladen en weer geheel vol laden en altijd de lader aan laten staan als druppellader.
  2. Houdt rekening met het feit dat bij vorst de actieradius tot 50% kan verminderen, lege accu’s en vorst is een slechte combinatie en zal levensduur snel beperken.
  3. De accu met voorkeur laden boven de 10 graden. Dit scheelt enorm voor de langere levensduur.

Lithium accu’s

  1. In de winter periode is stalling in een vorstvrije ruimte een aanbeveling, als u langer dan 4 weken de machine niet gebruikt zorgt u ervoor dat de accu op circa 50% ladingsniveau wordt opgeladen en gehouden tijdens geen gebruik.
    De lader niet aangekoppeld laten, deze heeft geen druppellader functie.
  2. De accu mag nooit geladen worden bij temperaturen beneden nul; laden beneden nul kan schade toebrengen aan de Lithium accu.
  3. Houdt rekening met het feit dat bij vorst de actieradius wel tot 30% kan verminderen.
  4. Zorg bij normaal gebruik tijdens de vorstperiode ervoor dat de accu direct na gebruik weer wordt opgeladen.

Geef een reactie