Frisian Motors

Fabrikant van elektrische werk- en voertuigen

Doordat wij zelf onze voertuigen ontwerpen en assembleren, kunnen wij in overleg met de klant veel aanpassingen doen aan het uiterlijk van onze voertuigen. Ook op technisch vlak zijn veel modificaties mogelijk. Op deze pagina vindt u een selectie van de voertuigen die wij op maat hebben gemaakt voor de klant.

BE COMBINATIE

De BE combinatie van Frisian Motors brengt vele mogelijkheden met zich mee; zo heb je altijd de standaard constructie klaarstaan van de Leffert FM-50 en de BE combinatie voor de gewenste klussen. 

Het biedt meer mogelijkheden en meer volume voor de bepaalde spullen die vervoerd moeten worden op elk soort terrein omdat de BE combinatie gemonteerd zit op de plek van de laadbak. 

De BE combinatie is onder andere geschikt voor:
– Vervoeren van spullen op evenementen

– Hulp in de tentenbouw

– Vervoeren van schoonmaakinstallaties

FRISIAN ECO CAR

Op dinsdag 1 juli was de onthulling van de Frisian Eco Car. Deze Eco Car is  door de studenten van het ROC Friese Poort gebouwd met de kennis en hulp van specialistische bedrijven, zoals Frisian Motors en VABO Composites. ROC Friese Poort Centrum Duurzaam stelde de innovatiewerkplaats beschikbaar en ondersteunt het project met de aanschaf van materialen en de begeleiding van docenten.

Als basis voor de Eco-Car is gekozen voor de onderstellen van Frisian Motors. De studenten ontwikkelen een nieuwe opbouw waarbij composietmateriaal wordt gebruikt.

Het innovatieproject van de Frisian Eco-Car is onderdeel van een groter project: Ecocity 058. In 2018 trekt Leeuwarden miljoenen extra bezoekers. Leeuwarden en de provincie Friesland willen hen niet alleen trakteren op cultuur maar ook het ondernemerschap en de innovatiekracht van de Friese hoofdstad laten zien. Friesland is koploper op het gebied van duurzame energie en techniek en dat mogen de bezoekers ook zeker gaan zien en ervaren. Een uitgebreid programma van elektrisch vervoer langs duurzame projecten maakt onderdeel uit van de activiteiten van Leeuwarden als Europese Hoofdstad van Cultuur 2018.