Landbouw kenteken

Landbouw kenteken

Het nieuwe landbouw kenteken voor Leffert voertuigen

Bent u in bezit van een Leffert voertuig met afgeknotte driehoek achterop en landbouwpapieren? Deze voertuigen moeten nu worden omgezet naar een landbouw kenteken. U kunt het voertuig overzetten op de volgende manier:

Het overzetten van uw Leffert landbouwvoertuig
De registratie en kentekenplicht geldt voor alle Leffert voertuigen die zijn geleverd met landbouw papieren en dus geen kenteken, maar een afgeknotte driehoek achterop hebben. Dit zijn alle voertuigen geleverd voor 31 december 2020(incl. GV kenteken). Het registreren in het landbouw kenteken register en het aanvragen van een kenteken kan eenvoudig online gedaan worden. 
**Let op dat deze landbouw versies beschikken over een T-1, -3 of -5 certificaat en niet als L7 op kenteken staan geregistreerd! **

Als u wel over een getekende L7e versie beschikt en deze ook als landbouw voertuig wilt registreren dient u de wagen opnieuw te laten herkeuren bij een geselecteerd RDW station. Dit met dezelfde voorwaarden en kosten als nieuwe omkeuring. Frisian Motors kan u hierin begeleiden of dit zelfs voor u uit handen nemen. 

Het registreren

De registratie in het landbouw kenteken register moet door de eigenaar zelf gebeuren bij de RDW. Je kunt met eHerkenning of DigiD inloggen op de website van de RDW.  Vervolgens kun je per voertuig maximaal 10 registratie-items invullen.

Voor de registratie van uw Leffert de volgende zaken gebruiken (neem deze exact over)

Voertuig identificatienummerHet chassisnummer (VIN) vindt u op typeplaatje onder de motorkap tegen schutbord aan, ook staat deze ingeslagen in de chassisbalk achter het rechter voorwiel. Deze beginnen over het algemeen met 581UDTZL06UE4 of L80FDTZ en is altijd 17 tekens lang.
VoertuigcategorieKies: landbouw- of bosbouwtrekker op wielen
MerkFrisian Motors
Handelsbenaming“Leffert” + type , of kies uit keuze menu
TypeN.v.t.
BouwjaarJuiste bouwjaar staat ook op het typeplaatje schutbord
BrandstofElektriciteit
Maximumconstructiesnelheid in km/h:40 km; bij hogere snelheid volgt er apk plicht! (zorg ook dat de wagen is terug geregeld naar juiste snelheid om snelheidsovertredingen te voorkomen, Frisian Motors kan dit voor u verzorgen)

 

Landbouw kenteken

Registreren

De registratie in het landbouw kenteken register moet door de eigenaar zelf gebeuren bij de RDW. Je kunt met eHerkenning of DigiD inloggen op de website van de RDW.  Vervolgens kun je per voertuig maximaal 10 registratie-items invullen.

Let op!

Registreer het voertuig voor 31 december 2021! Doet u dit niet dan mag het voertuig vanaf 31 december 2021 niet meer op de weg.

Overige zaken:

RDW Registratie kost 18 euro en daarbij komen de kosten voor 1 kentekenplaat die het oranje driehoek vervangt. Het kentekenplaat (model type 27.10, motorplaat) kunt u bestellen bij een erkend verkooppunt of bij Frisian Motors. Een kentekenplaathouder met verlichting kunt u bestellen bij Frisian Motors á €42.50 ex btw. Heeft u Leffert een GV (grensverkeer) kenteken, dan kan deze overgezet worden naar het nieuwe landbouw kenteken, u krijgt hiervan bericht van de RDW. Zodra u uw kenteken heeft geregistreerd, informeer dan uw verzekeraar daarover.

Nieuwe voertuigen:

Nieuwe voertuigen geleverd vanaf 1 januari 2021 worden aan u geleverd met kentkeken en de juiste papieren. U dient enkel het voertuig op naam te zetten. Voor meer informatie hierover neem contact op met uw plaatselijke dealer of Frisian Motors. Mocht u vragen hebben neem dan gerust contact op met Frisian Motors via info@frisianmotors.com of 0512-767100.