Freonen fan Fryslân

Freonen fan Fryslân

Freonen fan Fryslân

Frisian Motors, een Freon van het eerste uur

Frisian Motors is een bescheiden machinefabriek in het Friese Bakkeveen. Met circa 10 medewerkers werken wij dagelijks aan lauter 100% elektrisch aangedragen transporters, zitmaaiers en zelfs mini-shovels. Zo proberen wij ons steentje bij te dragen aan een beter milieu en minder vervuiling uit te stoten. Niet alleen doordat we alleen elektrische werk- en voertuigen produceren, maar ook onze werkwijze is dusdanig ingericht om zo weinig mogelijk grondstoffen te verspillen.

Vrijwel iedereen is het erover eens dat het steeds slechter gaat met het milieu en dat er steeds meer schadelijke uitstoot plaatsvindt. Hier houdt het echter vaak op. Om deze reden waren wij ook direct overtuigd om Freon fan fossylfrij Fryslân te worden. Zij hebben als doel om zoveel mogelijk bewustwording te creëren dat iedereen zijn steentje bij kan dragen. Deze saamhorigheid is wat ons betreft noodzakelijk om dit milieuprobleem structureel aan te pakken.

In de zomer van 2018 hebben wij samen met bijna 50 andere freonen meegedaan aan de Elfwegentocht. Deze tocht is een initiatief van Freonen fan fossylfrij Fryslân om schone mobiliteit te laten zien aan het brede publiek. Voor een grote groep mensen zijn de mogelijkheden nog onbekend. Of ze denken dat het voor hen niet geschikt is. Door deze Elfwegentocht is getracht om hier verandering in te brengen. Daarnaast heeft het Friesland als schone provincie op de kaart. Klik hier voor het hele verhaal over Frisian Motors en de Elfwegentocht.

Onze transporters bevinden zich vooral bij klanten die zich bezig houden in de agrarische en recreatiesector. De transporters worden ook gebruikt als handige bezorgwagen in de binnenstad of voor personenvervoer bij evenementen, zowel binnen als buiten.

Kijk gerust eens rond op onze website en laat u inspireren door onze werkwijze, en de foto’s en video’s van onze trotse klanten.

In 2020 zal er voor de tweede keer een elfwegentocht worden georganiseerd, houd onze website in de gaten voor het laatste nieuws.