Nieuws

Frisian Motors pakt derde plaats bij landelijke innovatie prijs

Tijdens de eerste dag van de GroenTechniek Holland beurs te Biddinghuizen was de uitreiking van het ambitieuze Gouden Klavertje Vier. Een prijs voor de meest innovatieve ontwikkelingen in de groen-sector. Uit 63 inzendingen koos de jury 11 toonaangevende nominaties die de moeite waren om nogmaals te jureren. Frisian Motors pakte met de eerste volledig elektrische zero-turn maaier van Europa de 3e prijs. Het Gouden Klavertje Vier is een initiatief van branche organisatie Fedecom.

“Een goede Nederlandse pionier” zo omschreef de jury Frisian Motors. Na een lange ontwikkelingsperiode zijn zij dan ook zeer blij met deze prijs. Voor de machine fabrikant uit Bakkeveen is dit een flinke opsteker.

De Rimmert FM-170 waarvoor de prijs is gewonnen is een volwaardige zero-turn maaier voor groot particulier en semiprofessioneel gebruik. Leverbaar met onderhoudsvrije AGM lood- of Lithium accu’s. Maaitijden beginnend bij 1 uur en uitbreidbaar tot maximaal 3 uur. Sturen doe je met 2 stuurhendels die elk een wielmotor bedienen. Maaien gebeurt met 2 elektro motoren direct op het maaibord. Dus geen gedoe meer met riemen, olie en benzine. De maaier wordt aangedreven door een 48 volt-systeem met een totaal vermogen van 5 kW.

Geef een reactie