fbpx

Bent u in bezit van een Leffert voertuig met een afgeknotte driehoek achterop? Deze voertuigen moeten nu worden omgezet naar het nieuwe landbouwkenteken.

Het overzetten van uw Leffert landbouwvoertuig

De registratie en kentekenplicht geldt voor alle Leffert voertuigen die zijn geleverd met landbouw papieren en dus geen kenteken, maar een afgeknotte driehoek achterop hebben. Dit zijn alle voertuigen geleverd voor 31 december 2020(incl. GV kenteken). Het registreren in het landbouw kenteken register en het aanvragen van een kenteken kan eenvoudig online gedaan worden.
**Let op dat deze landbouw versies beschikken over een T-1, -3 of -5 certificaat en niet als L7 op kenteken staan geregistreerd! **

Als u wel over een getekende L7e versie beschikt en deze ook als landbouw voertuig wilt registreren dient u de wagen opnieuw te laten herkeuren bij een geselecteerd RDW station. Dit met dezelfde voorwaarden en kosten als nieuwe omkeuring. Frisian Motors kan u hierin begeleiden of dit zelfs voor u uit handen nemen.

achterruit-fm-50

Het registreren

De registratie in het landbouw kenteken register moet door de eigenaar zelf gebeuren bij de RDW. Je kunt met eHerkenning of DigiD inloggen op de website van de RDW.  Vervolgens kun je per voertuig maximaal 10 registratie-items invullen.

Wilt u uw voertuig overzetten naar het nieuwe kenteken? Wij leggen het uit in onze nieuwste blog.