Nieuws

Frisian Motors Reduceert 37.649 KG CO2 in 2018

Sinds eind 2017 rijdt Frisian Motors met haar wagenpark op Blauwe diesel. Frisian Motors is de laatste jaren gegroeid en daarmee wordt er met onze voertuigen ook veel meer kilometers gemaakt. Omdat Frisian Motors duurzaamheid hoog in het vaandel heeft staan werd er gezocht naar een alternatief om dit zo milieuvriendelijk te doen. Elektrische bussen mogen niet met een aanhanger rijden en hebben te weinig laadvermogen, dus zitten wij (voorlopig) nog vast aan de diesel variant. Daarom werd er gekozen om de “normale” diesel te vervangen voor Blauwe Diesel van Future Fuels.

Blauwe Diesel is dé duurzame dieselbrandstof van dit moment. Deze fossielvrije diesel wordt volledig gemaakt van hernieuwbare grondstoffen. Je kunt zonder aanpassing van de motor op Blauwe Diesel rijden. Daarnaast is Blauwe Diesel ook nog eens CO2-neutraal, emissiearm en biologisch afbreekbaar.

Op deze manier werd er bij Frisian Motors in 2017 al 7151 KG CO2 gereduceerd. En in heel 2018 37.649 KG! Voor 2019 zal dit nog meer zijn.

 

Geef een reactie