Nieuws

Fossielvrije Elfwegentocht On Tour start op Schiermonnikoog

De Elfwegentocht On Tour, het vervolg op de succesvolle Elfwegentocht 2018, trekt vanaf donderdag 7 februari de provincie Fryslân in. Op die dag is Schiermonnikoog gasteiland van een ‘belevingsdag’, waar mensen zelf de voordelen van fossielvrij vervoer kunnen ervaren. Met de Elfwegentocht On Tour brengen de organisatoren Freonen fan Fossylfrij Fryslân en Circulair Friesland duurzaam vervoer dichter bij de Friese bevolking.

Tijdens de belevingsdagen maken belangstellenden kennis met alle mogelijkheden van fossielvrij vervoer; van elektrische auto’s en fietsen tot voertuigen op groengas en blauwe diesel. Zij kunnen proefritten maken onder begeleiding van experts en presentaties bijwonen van ervaringsdeskundigen. De komende periode doet de Elfwegentocht On Tour, als voorbereiding op een nieuwe Elfwegentocht in 2020, nog meer Friese locaties aan, zoals Akkrum, Leeuwarden en Joure.

Locatie en tijd
Tijd: 12.00 tot 16.45 uur
Locatie: de Oude Brandweergarage, Noorderstreek Schiermonnikoog.
U heeft de mogelijkheid om in deze tijdsperiode een proefrit te maken in één van onze Leffert Elektrische Transporters (2WD en 4WD).

Flyer
Meer informatie over de belevingsdag op Schiermonnikoog vindt u hier

Over de Freonen fan Fossylfrij Fryslân
De Freonen zijn een grote groep bedrijven, studenten, overheden, scholen, dorpen en andere organisaties die samen toewerken naar een Fryslân onafhankelijk van fossiele brandstoffen. Hiertoe lanceren zij meerdere projecten, waaronder de nieuwe Elfwegentocht 2020. Ook zijn de Freonen mede-organisator van de Elfwegentocht On Tour.

 

Geef een reactie