Nieuws

Frisian Motors is Freon fan Fossylfrij Fryslân!

Volledig op fossielvrije energie? Wij gaan met de Freonen fan Fossylfrij Fryslân laten zien dat wij het kunnen! En dat doen we met een grote groep van bedrijven, instellingen en overheidsorganisaties die op een unieke manier verbonden zijn als Freonen (Freonen’ is Fries voor ‘vrienden’).

1 t/m 14 juli 2018 zal Frisian Motors meedoen met de Elfwegentocht. 2 weken lang reizen met het gebruik van zo weinig mogelijk benzine of diesel. Iets waar wij als bedrijf dat louter elektrische producten produceert achter staat en dit alleen maar aanmoedigt. Het FM personeel zal volledig elektrisch met onze LEFFERTS hun woon-werk verkeer rijden i.p.v. met de auto. En onze transport en service bussen rijden 2 weken alleen als het echt nodig is. En dan uiteraard wel op “blauwe“ diesel.

Doen, dat is het belangrijkste. Met elkaar maken we grote stappen in de duurzame energie, maar ook in het laten zien waarin Fryslân al koploper is. Want er gebeurt veel. En zeker ook belangrijk: we doen dat met veel leuke activiteiten, waaronder de Elfwegentocht. 2 weken lang reizen zonder een druppel benzine of diesel (of zo weinig mogelijk). Dat is nog nooit ergens vertoond en wij zijn er deel van!

Doen, dat gebeurt ook in de diverse Freonenprojecten: want met elkaar creëren we nieuwe kansen en geven we de groene economie een groeispurt.

Voor nieuwe Freonen is altijd plek bij de Freonen fan Fossylfrij Fryslân, dat overigens ook het duurzaamheidsproject is van Culturele Hoofdstad 2018. Je leest meer op www.freonen.nl .

 

Geef een reactie